PIECZONE JABŁKA Z CYNAMONEM NA KRUCHYM CIEŚCIE

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

7 łyżek

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać do miski i dodać resztę składników do ciasta i ugnieść.

Krok 2

Ciasto zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. .

Krok 3

Ciasto cienko rozwałkować i powycinać kształty babeczek.

Krok 4

Jabłko pokroić w kostkę, położyć na babeczki i posypać cynamonem.

Krok 5

Zapiekać w temperaturze 180 C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PIECZONE JABŁKA Z CYNAMONEM NA KRUCHYM CIEŚCIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PIECZONE JABŁKA Z CYNAMONEM NA KRUCHYM CIEŚCIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PIECZONE JABŁKA Z CYNAMONEM NA KRUCHYM CIEŚCIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PIECZONE JABŁKA Z CYNAMONEM NA KRUCHYM CIEŚCIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PIECZONE JABŁKA Z CYNAMONEM NA KRUCHYM CIEŚCIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PIECZONE JABŁKA Z CYNAMONEM NA KRUCHYM CIEŚCIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PIECZONE JABŁKA Z CYNAMONEM NA KRUCHYM CIEŚCIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej