
Składniki
null
null
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do 220 stopni.
Krok 2
Czosnek obierz z łupinek. Ułoż czosnek w naczyniu do zapiekania, posyp solą.
Krok 3
Dodaj rozmaryn i piecz 30 minut, aż czosnek zrobi się miękki.
Krok 4
Pieczenie łagodzi ostrość czosnku, dlatego można go użyć jako smarowidła do grzanek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej