
Składniki
null
null
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do 220 stopni.
Krok 2
Czosnek obierz z łupinek. Ułoż czosnek w naczyniu do zapiekania, posyp solą.
Krok 3
Dodaj rozmaryn i piecz 30 minut, aż czosnek zrobi się miękki.
Krok 4
Pieczenie łagodzi ostrość czosnku, dlatego można go użyć jako smarowidła do grzanek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej