Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko
łatwe
150 osób zapisało

Składniki
12 sztuk
250 gramów
8 sztuk
1 garść
4 sztuki
surówka:
4 sztuki
20 sztuk
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Suszone pomidory i kolendrę drobno posiekaj, a następnie dokładnie wymieszaj z serem twarogowym.

Krok 2
Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.

Krok 3
Warzywa – pomidora i paprykę – drobno pokrój. Dodaj oliwki. Całość wymieszaj z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Gotową sałatkę posyp kiełkami.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witamin: A, E, C, B1, B2, B3, B6 i kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej