Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

5

heart
85 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

150 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

250 gramów

8 sztuk

1 garść

4 sztuki

surówka:

4 sztuki

20 sztuk

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Suszone pomidory i kolendrę drobno posiekaj, a następnie dokładnie wymieszaj z serem twarogowym.

Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - Krok 1

Krok 2

Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.

Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - Krok 2

Krok 3

Warzywa – pomidora i paprykę – drobno pokrój. Dodaj oliwki. Całość wymieszaj z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Gotową sałatkę posyp kiełkami.

Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witamin: A, E, C, B1, B2, B3, B6 i kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej