Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Sałatka z tuńczykiem

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

3

62 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżeczki

8 sztuk

8 łyżeczek

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Paprykę, ogórka i jabłko pokrój w kostkę i wymieszaj z drobno posiekaną cebulą i tuńczykiem.

Sałatka z tuńczykiem - Krok 1

Krok 2

Majonez wymieszaj z sosem sałatkowym i dodaj do sałatki.

Sałatka z tuńczykiem - Krok 2

Krok 3

Podawaj z pieczywem posmarowanym margaryną Flora Light.

Sałatka z tuńczykiem - Krok 3
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest bogatym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, witaminy A, witaminy E, niacyny, witaminy B6, witaminy C, folianów, witaminy B12, witaminy D.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej