Pierogi malinowo-serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi malinowo-serowe

Autor: moody

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

1 szczypta

3 łyżki

1 szklanka

50 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, mleka i jajka zagniatamy ciasto

Krok 2

Twaróg łączymy z żółtkami, cukrem i malinami

Krok 3

Rozwałkujemy ciasto, wykrawamy krążki, nakładamy na nie farsz i zlepiamy

Krok 4

Gotujemy 5 min w posolonym wrzątku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi malinowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi malinowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi malinowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi malinowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi malinowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi malinowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi malinowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi malinowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pierogi ruskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej