
Składniki
3 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
8 plastrów
1 szczypta
2 łyżki
200 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dzień przed pieczeniem rozbij kawałki mięsa i natrzyj je solą, pieprzem, musztardą i kminkiem.
Krok 2
Obierz cebulę, pokrój na cienkie plasterki i podziel na pierścienie.
Krok 3
Na talerzu ułóż warstwę mięsa, a na nim warstwę cebuli. Przykryj mięsem i skrop wódką.
Krok 4
Polej lekko wstrząśniętym piwem.
Krok 5
Owiń w folię i włóż na noc do lodówki. Nazajutrz upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej