
Składniki
0.2 szklanki
null
null
1 kilogram
4 sztuki
2 łyżki
0.2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwicę umyj i oczyść z błon, a następnie pokrój w dwucentymetrowe plastry.
Krok 2
Czosnek drobno posiekaj, wymieszaj z musztardą, olejem, octem i przyprawami.
Krok 3
Włóż do przygotowanej marynaty mięso i odstaw na 2 godziny.
Krok 4
Następnie wyjmij z marynaty, osusz i piecz 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej