Pikantna polędwica przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pikantna polędwica

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.2 szklanki

null

null

1 kilogram

4 sztuki

2 łyżki

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę umyj i oczyść z błon, a następnie pokrój w dwucentymetrowe plastry.

Krok 2

Czosnek drobno posiekaj, wymieszaj z musztardą, olejem, octem i przyprawami.

Krok 3

Włóż do przygotowanej marynaty mięso i odstaw na 2 godziny.

Krok 4

Następnie wyjmij z marynaty, osusz i piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna polędwica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna polędwica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna polędwica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna polędwica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna polędwica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna polędwica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna polędwica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Czeskie knedliczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej