Pikantna polędwica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna polędwica

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.2 szklanki

null

null

1 kilogram

4 sztuki

2 łyżki

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę umyj i oczyść z błon, a następnie pokrój w dwucentymetrowe plastry.

Krok 2

Czosnek drobno posiekaj, wymieszaj z musztardą, olejem, octem i przyprawami.

Krok 3

Włóż do przygotowanej marynaty mięso i odstaw na 2 godziny.

Krok 4

Następnie wyjmij z marynaty, osusz i piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna polędwica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna polędwica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna polędwica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna polędwica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna polędwica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna polędwica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna polędwica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna polędwica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej