
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 szklanka
0.5 szklanki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi kroimy w poprzeczne plastry i delikatnie rozbijamy.
Krok 2
Jogurt mieszamy z przyprawami.
Krok 3
W misce mieszamy plastry mięsa i sos jogurtowy. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Krok 4
Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy plaster piersi obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej