Składniki
2 sztuki
1 szklanka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 szklanka
0.5 szklanki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi kroimy w poprzeczne plastry i delikatnie rozbijamy.
Krok 2
Jogurt mieszamy z przyprawami.
Krok 3
W misce mieszamy plastry mięsa i sos jogurtowy. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Krok 4
Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy plaster piersi obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej