Pikantne polędwiczki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne polędwiczki z kurczaka

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kroimy w poprzeczne plastry i delikatnie rozbijamy.

Krok 2

Jogurt mieszamy z przyprawami.

Krok 3

W misce mieszamy plastry mięsa i sos jogurtowy. Odstawiamy na godzinę do lodówki.

Krok 4

Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy plaster piersi obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne polędwiczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne polędwiczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne polędwiczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne polędwiczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne polędwiczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne polędwiczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne polędwiczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne polędwiczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczeń rybna
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej