Pikantne polędwiczki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne polędwiczki z kurczaka

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kroimy w poprzeczne plastry i delikatnie rozbijamy.

Krok 2

Jogurt mieszamy z przyprawami.

Krok 3

W misce mieszamy plastry mięsa i sos jogurtowy. Odstawiamy na godzinę do lodówki.

Krok 4

Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy plaster piersi obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne polędwiczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne polędwiczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne polędwiczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne polędwiczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne polędwiczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne polędwiczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne polędwiczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne polędwiczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej