
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 szklanka
0.5 szklanki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi kroimy w poprzeczne plastry i delikatnie rozbijamy.
Krok 2
Jogurt mieszamy z przyprawami.
Krok 3
W misce mieszamy plastry mięsa i sos jogurtowy. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Krok 4
Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy plaster piersi obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej