Pikantny mus przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny mus

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

250 mililitrów

50 mililitrów

4 sztuki

75 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę rozpuść dokładnie w ciepłej wodzie i wymieszaj z sokiem wyciśniętym z limonki i tequilą.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem na puch, wymieszaj z tequilą.

Krok 3

Śmietankę ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z resztą kremu.

Krok 4

Rozlej do pucharków i odstaw na kilka godzin do lodówki, aby stężał. Pikantny mus podawaj mocno schłodzony, od razu po wyjęciu z lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej