Pikantny mus przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny mus

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

250 mililitrów

50 mililitrów

4 sztuki

75 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę rozpuść dokładnie w ciepłej wodzie i wymieszaj z sokiem wyciśniętym z limonki i tequilą.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem na puch, wymieszaj z tequilą.

Krok 3

Śmietankę ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z resztą kremu.

Krok 4

Rozlej do pucharków i odstaw na kilka godzin do lodówki, aby stężał. Pikantny mus podawaj mocno schłodzony, od razu po wyjęciu z lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej