Pikantny mus przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pikantny mus

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

250 mililitrów

50 mililitrów

4 sztuki

75 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę rozpuść dokładnie w ciepłej wodzie i wymieszaj z sokiem wyciśniętym z limonki i tequilą.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem na puch, wymieszaj z tequilą.

Krok 3

Śmietankę ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z resztą kremu.

Krok 4

Rozlej do pucharków i odstaw na kilka godzin do lodówki, aby stężał. Pikantny mus podawaj mocno schłodzony, od razu po wyjęciu z lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej