Pikantny mus przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny mus

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

250 mililitrów

50 mililitrów

4 sztuki

75 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę rozpuść dokładnie w ciepłej wodzie i wymieszaj z sokiem wyciśniętym z limonki i tequilą.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem na puch, wymieszaj z tequilą.

Krok 3

Śmietankę ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z resztą kremu.

Krok 4

Rozlej do pucharków i odstaw na kilka godzin do lodówki, aby stężał. Pikantny mus podawaj mocno schłodzony, od razu po wyjęciu z lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny mus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej