
Składniki
80 gramów
1 sztuka
2 łyżeczki
250 mililitrów
50 mililitrów
4 sztuki
75 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę rozpuść dokładnie w ciepłej wodzie i wymieszaj z sokiem wyciśniętym z limonki i tequilą.
Krok 2
Żółtka utrzyj z cukrem na puch, wymieszaj z tequilą.
Krok 3
Śmietankę ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z resztą kremu.
Krok 4
Rozlej do pucharków i odstaw na kilka godzin do lodówki, aby stężał. Pikantny mus podawaj mocno schłodzony, od razu po wyjęciu z lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























