
Składniki
1 sztuka
null
1 łyżka
1 łyżka
60 gramów
300 gramów
1.5 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę.
Krok 2
Zagotuj 0,5 litra wody, włóż boczek i dodaj koncentrat. Gotuj przez 10 minut.
Krok 3
Ryż wypłucz i zalej wywarem od gotowania boczku. Gotuj aż się wchłonie cały wywar.
Krok 4
Przygotuj naczynie żaroodporne, włóż ryż i boczek. Posól i posyp papryką. Całość dokładnie wymieszaj, wstaw do piekarnika na 20 minut w 160 stopni.
Krok 5
Po tym czasie posyp danie żółtym serem i ponownie zapiecz aż rozpuści się ser. Przed podaniem posyp pietruszką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej