
Składniki
1 sztuka
null
1 łyżka
1 łyżka
60 gramów
300 gramów
1.5 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę.
Krok 2
Zagotuj 0,5 litra wody, włóż boczek i dodaj koncentrat. Gotuj przez 10 minut.
Krok 3
Ryż wypłucz i zalej wywarem od gotowania boczku. Gotuj aż się wchłonie cały wywar.
Krok 4
Przygotuj naczynie żaroodporne, włóż ryż i boczek. Posól i posyp papryką. Całość dokładnie wymieszaj, wstaw do piekarnika na 20 minut w 160 stopni.
Krok 5
Po tym czasie posyp danie żółtym serem i ponownie zapiecz aż rozpuści się ser. Przed podaniem posyp pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej