Piwna polewka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piwna polewka

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 szczypty

2 szklanki

1 litr

6 sztuk

1 litr

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do bulionu wlewamy piwo, dodajemy pokrojony w kostkę chleb i goździki. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 30 min. Zupę przetrzeć przez sito, goździki usunąć. Gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając, powoli wlewamy śmietanę, zagotować.

Krok 2

Przyprawiamy zupę białym pieprzem i solą czosnkową. Po rozlaniu na talerze posypujemy szczyptą gałki muszkatołowej. Podajemy z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej