Piwna polewka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piwna polewka

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 szczypty

2 szklanki

1 litr

6 sztuk

1 litr

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do bulionu wlewamy piwo, dodajemy pokrojony w kostkę chleb i goździki. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 30 min. Zupę przetrzeć przez sito, goździki usunąć. Gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając, powoli wlewamy śmietanę, zagotować.

Krok 2

Przyprawiamy zupę białym pieprzem i solą czosnkową. Po rozlaniu na talerze posypujemy szczyptą gałki muszkatołowej. Podajemy z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej