
Składniki
1 szczypta
4 szczypty
2 szklanki
1 litr
6 sztuk
1 litr
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do bulionu wlewamy piwo, dodajemy pokrojony w kostkę chleb i goździki. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 30 min. Zupę przetrzeć przez sito, goździki usunąć. Gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając, powoli wlewamy śmietanę, zagotować.
Krok 2
Przyprawiamy zupę białym pieprzem i solą czosnkową. Po rozlaniu na talerze posypujemy szczyptą gałki muszkatołowej. Podajemy z grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej