Piwna polewka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piwna polewka

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 szczypty

2 szklanki

1 litr

6 sztuk

1 litr

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do bulionu wlewamy piwo, dodajemy pokrojony w kostkę chleb i goździki. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 30 min. Zupę przetrzeć przez sito, goździki usunąć. Gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając, powoli wlewamy śmietanę, zagotować.

Krok 2

Przyprawiamy zupę białym pieprzem i solą czosnkową. Po rozlaniu na talerze posypujemy szczyptą gałki muszkatołowej. Podajemy z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piwna polewka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kotleciki drobiowe mielone
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej