Brukselkowa zupka krem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukselkowa zupka krem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 0,5 litra wody i rozpuść w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 2

Serek topiony, wraz ze śmietaną rozpuść w osobnym garnku. Dodaj do zupy mieszając.

Krok 3

Brukselkę zmiksuj blenderem i dodaj do zupy. Całość gotuj jeszcze przez kilka minut. Zupę podawaj z sucharkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej