Brukselkowa zupka krem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukselkowa zupka krem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 0,5 litra wody i rozpuść w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 2

Serek topiony, wraz ze śmietaną rozpuść w osobnym garnku. Dodaj do zupy mieszając.

Krok 3

Brukselkę zmiksuj blenderem i dodaj do zupy. Całość gotuj jeszcze przez kilka minut. Zupę podawaj z sucharkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sos waniliowy Kaiserschmarn
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej