
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 0,5 litra wody i rozpuść w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.
Krok 2
Serek topiony, wraz ze śmietaną rozpuść w osobnym garnku. Dodaj do zupy mieszając.
Krok 3
Brukselkę zmiksuj blenderem i dodaj do zupy. Całość gotuj jeszcze przez kilka minut. Zupę podawaj z sucharkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej