Brukselkowa zupka krem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukselkowa zupka krem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 0,5 litra wody i rozpuść w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 2

Serek topiony, wraz ze śmietaną rozpuść w osobnym garnku. Dodaj do zupy mieszając.

Krok 3

Brukselkę zmiksuj blenderem i dodaj do zupy. Całość gotuj jeszcze przez kilka minut. Zupę podawaj z sucharkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brukselkowa zupka krem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cukinia duszona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej