Pizza z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z truskawkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 łyżeczka

5 łyżek

0.75 szklanki

3 łyżki

2.5 szklanki

masa:

0.75 szklanki

2 sztuki

1.5 opakowania

2 szklanki

340 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miseczki wsypujemy wszystkie suche składniki, mąkę, sól oraz cukier. Następnie wlewamy olej i mleko. Łyżką mieszamy, aż składniki się połącza i powstanie zwarta masa, ale rozpadająca się w rękach.

Krok 2

Formę do pieczenia (u mnie tortownica o śr. 26 cm) smarujemy Kasią i równomiernie nakładamy do niej ciasto, dociskając ręką.

Krok 3

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 C i wkładamy na 15 min. ciasto.

Krok 4

Następnie wykonujemy masę. Wszystkie składniki na masę mieszamy mikserem lub trzepaczką, do uzyskania jednolitej masy.

Krok 5

Gdy ciasto jest już upieczone, wylewamy na nie masę serową i wkładamy do piekarnika na kolejne 20-30 min. do lekkiego zbrązowienia powierzchni serowej.

Krok 6

Po upieczeniu dekorujemy truskawkami, pokrojonymi w plasterki i polewamy niewielką ilością miodu (niekoniecznie). Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej