Placek na proszku

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

119 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2.5 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżeczki

1 opakowanie

1

kruszonka:

1 sztuka

1 szklanka

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Wszystko wymieszać, na wierzch ułożyć owoce.

Krok 2

Posypać kruszonką.

Krok 3

Kruszonka: Kasię utrzeć z cukrem.

Krok 4

Dodać mąkę.

Krok 5

Powinno jej być tyle, aby składniki utworzyły charakterystyczne grudki.

Krok 6

Rozkruszyć na przygotowanym do pieczenia cieście.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek na proszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek na proszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek na proszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek na proszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek na proszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek na proszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek na proszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej