Placek z serem i powidłami ze śliwek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

272 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3.5 szklanki

4 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżeczka

3 łyżki

masa serowa:

0.5 kilograma

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

0.33 opakowania

przełożenie:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, następnie dodać trochę mąki, jajko, znów mąkę i znów jajko, cały czas ucierając, następnie łyżeczkę proszku do pieczenia, na końcu śmietanę.

Krok 2

Połowę wylać na blaszkę i na to wylane ciasto dodać po łyżeczce powideł tak kupkami wg uznania i na wierzch dać resztę ciasta.

Krok 3

Na ciasto położyć masę serową tak wzdłuż blaszki co kilka centymetrów.

Krok 4

MASA SEROWA Kasię utrzeć z żółtkiem i cukrem, następnie dodać ser i na koniec budyń.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z serem i powidłami ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z serem i powidłami ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z serem i powidłami ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z serem i powidłami ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z serem i powidłami ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z serem i powidłami ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z serem i powidłami ze śliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej