Placek z serem i powidłami ze śliwek

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

272 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

4 sztuki

3.5 szklanki

masa serowa:

0.33 opakowania

0.5 kilograma

4 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

przełożenie:

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, następnie dodać trochę mąki, jajko, znów mąkę i znów jajko, cały czas ucierając, następnie łyżeczkę proszku do pieczenia, na końcu śmietanę.

Krok 2

Połowę wylać na blaszkę i na to wylane ciasto dodać po łyżeczce powideł tak kupkami wg uznania i na wierzch dać resztę ciasta.

Krok 3

Na ciasto położyć masę serową tak wzdłuż blaszki co kilka centymetrów.

Krok 4

MASA SEROWA Kasię utrzeć z żółtkiem i cukrem, następnie dodać ser i na koniec budyń.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej