Placki twarogowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki twarogowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

5 łyżek

2 sztuki

3 łyżki

null

0.2 łyżki

300 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach przez 25 minut, odcedź, lekko odparuj.

Krok 2

Następnie obierz je i przeciśnij przez prasę do purée.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, jajkami, solą, cukrem skórką z cytryny i twarogiem.

Krok 4

Dodaj do nich ziemniaki i wyrób ciasto.

Krok 5

Z ciasta formuj owalne placuszki, rozpłaszcz je lekko i smaż na rozgrzanym maśle po 4 minuty z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Casserole
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej