Placki twarogowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki twarogowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

5 łyżek

2 sztuki

3 łyżki

null

0.2 łyżki

300 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach przez 25 minut, odcedź, lekko odparuj.

Krok 2

Następnie obierz je i przeciśnij przez prasę do purée.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, jajkami, solą, cukrem skórką z cytryny i twarogiem.

Krok 4

Dodaj do nich ziemniaki i wyrób ciasto.

Krok 5

Z ciasta formuj owalne placuszki, rozpłaszcz je lekko i smaż na rozgrzanym maśle po 4 minuty z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki twarogowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Meksykańskie burrito
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej