Syczące węże przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Syczące węże

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
272 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

500 mililitrów

sos do pizzy:

30 mililitrów

50 mililitrów

20 gramów

1 łyżeczka

25 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 kilogram

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

8 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą, dobrze je wyrabiając na stolnicy. Odstaw na 10 min. do lodówki skropione wodą, po 10 min. wyjmij do wyrośnięcia i pozostaw w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 2

Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek. Dodaj przyprawę w mini kostkach Knorr i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 3

Ciasto podziel na 4-6 części. Każdą z nich rozwałkuj, środek posmaruj sosem. Na środku umieść po kawałku sera.

Krok 4

Następnie ciasto zroluj i uformuj podłużne węże. Wierzch każdego węża delikatnie ponacinaj nożem, posmaruj pozostałym sosem i posyp oregano.

Krok 5

Uformowane węże ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej