
Składniki
ciasto:
500 mililitrów
sos do pizzy:
30 mililitrów
50 mililitrów
20 gramów
1 łyżeczka
25 gramów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 kilogram
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
8 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą, dobrze je wyrabiając na stolnicy. Odstaw na 10 min. do lodówki skropione wodą, po 10 min. wyjmij do wyrośnięcia i pozostaw w ciepłym miejscu na 20 min.
Krok 2
Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek. Dodaj przyprawę w mini kostkach Knorr i dopraw pieprzem do smaku.
Krok 3
Ciasto podziel na 4-6 części. Każdą z nich rozwałkuj, środek posmaruj sosem. Na środku umieść po kawałku sera.
Krok 4
Następnie ciasto zroluj i uformuj podłużne węże. Wierzch każdego węża delikatnie ponacinaj nożem, posmaruj pozostałym sosem i posyp oregano.
Krok 5
Uformowane węże ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10-15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej