Syczące węże przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Syczące węże

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

270 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

sos do pizzy:

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

30 mililitrów

ciasto:

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

20 gramów

50 mililitrów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą, dobrze je wyrabiając na stolnicy. Odstaw na 10 min. do lodówki skropione wodą, po 10 min. wyjmij do wyrośnięcia i pozostaw w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 2

Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek. Dodaj przyprawę w mini kostkach Knorr i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 3

Ciasto podziel na 4-6 części. Każdą z nich rozwałkuj, środek posmaruj sosem. Na środku umieść po kawałku sera.

Krok 4

Następnie ciasto zroluj i uformuj podłużne węże. Wierzch każdego węża delikatnie ponacinaj nożem, posmaruj pozostałym sosem i posyp oregano.

Krok 5

Uformowane węże ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Syczące węże - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej