
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
4 łyżki
1 pęczek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię umyć i bez obierania zetrzeć na tarce. Posolić i poczekać aż puści wodę, którą należy wylać.
Krok 2
Do cukinii wbić jajka, dodać mąkę, przeciśnięty ząbek czosnku oraz przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto wymieszać dokładnie łyżką.
Krok 3
Na patelni rozgrzać olej, formować placuszki (każdy z 1 łyżki masy) i smażyć z obu stron na złoty kolor. Placuszek posmarować ulubionym twarożkiem, położyć plasterek pomidora i posypać szczypiorkiem. Układać jeden na drugim. Smacznego:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej