Placki z cukinii z twarogiem i szczypiorkiem - przepis | Przepisy.pl pixel

placuszkowe wieżyczki

Autor: kasiaa__

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

4 łyżki

1 pęczek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyć i bez obierania zetrzeć na tarce. Posolić i poczekać aż puści wodę, którą należy wylać.

Krok 2

Do cukinii wbić jajka, dodać mąkę, przeciśnięty ząbek czosnku oraz przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto wymieszać dokładnie łyżką.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej, formować placuszki (każdy z 1 łyżki masy) i smażyć z obu stron na złoty kolor. Placuszek posmarować ulubionym twarożkiem, położyć plasterek pomidora i posypać szczypiorkiem. Układać jeden na drugim. Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej