Placki z cukinii z twarogiem i szczypiorkiem - przepis | Przepisy.pl pixel

placuszkowe wieżyczki

Autor: kasiaa__

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyć i bez obierania zetrzeć na tarce. Posolić i poczekać aż puści wodę, którą należy wylać.

Krok 2

Do cukinii wbić jajka, dodać mąkę, przeciśnięty ząbek czosnku oraz przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto wymieszać dokładnie łyżką.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej, formować placuszki (każdy z 1 łyżki masy) i smażyć z obu stron na złoty kolor. Placuszek posmarować ulubionym twarożkiem, położyć plasterek pomidora i posypać szczypiorkiem. Układać jeden na drugim. Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej