Placki z cukinii z twarogiem i szczypiorkiem - przepis | Przepisy.pl pixel

placuszkowe wieżyczki

Autor: kasiaa__

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

4 łyżki

1 pęczek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyć i bez obierania zetrzeć na tarce. Posolić i poczekać aż puści wodę, którą należy wylać.

Krok 2

Do cukinii wbić jajka, dodać mąkę, przeciśnięty ząbek czosnku oraz przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto wymieszać dokładnie łyżką.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej, formować placuszki (każdy z 1 łyżki masy) i smażyć z obu stron na złoty kolor. Placuszek posmarować ulubionym twarożkiem, położyć plasterek pomidora i posypać szczypiorkiem. Układać jeden na drugim. Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej