Składniki
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię umyć i bez obierania zetrzeć na tarce. Posolić i poczekać aż puści wodę, którą należy wylać.
Krok 2
Do cukinii wbić jajka, dodać mąkę, przeciśnięty ząbek czosnku oraz przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto wymieszać dokładnie łyżką.
Krok 3
Na patelni rozgrzać olej, formować placuszki (każdy z 1 łyżki masy) i smażyć z obu stron na złoty kolor. Placuszek posmarować ulubionym twarożkiem, położyć plasterek pomidora i posypać szczypiorkiem. Układać jeden na drugim. Smacznego:)
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej