Placki z cukinii z twarogiem i szczypiorkiem - przepis | Przepisy.pl pixel

placuszkowe wieżyczki

Autor: kasiaa__

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

4 łyżki

1 pęczek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyć i bez obierania zetrzeć na tarce. Posolić i poczekać aż puści wodę, którą należy wylać.

Krok 2

Do cukinii wbić jajka, dodać mąkę, przeciśnięty ząbek czosnku oraz przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto wymieszać dokładnie łyżką.

Krok 3

Na patelni rozgrzać olej, formować placuszki (każdy z 1 łyżki masy) i smażyć z obu stron na złoty kolor. Placuszek posmarować ulubionym twarożkiem, położyć plasterek pomidora i posypać szczypiorkiem. Układać jeden na drugim. Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • placuszkowe wieżyczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej