Polędwica wołowa marynowana z ziemniakami w mundurkach
średnie
6 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
100 gramów
20 gramów
500 gramów
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić na kawałki następnie rozbić polędwiczki (jak na schabowe).
Krok 2
Do marynaty do karkówki Knorr, dodać olej, oliwę, sos sojowy (najlepiej Kikkoman), musztardę. Wymieszać wszystko razem i polać polędwiczki.
Krok 3
Marynować min. godzinę (choć najlepiej marynować przez noc).
Krok 4
Zamarynowane mięso wsadzić do żaroodpornego naczynia i piec w rozgrzanym do 180 st. C około 45 min. Na 10 minut przed końcem pieczenia, na mięso położyć pokrojony w plastry ser brie.
Krok 5
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie według uznania.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej