Polędwica wołowa marynowana z ziemniakami w mundurkach

Autor: Łukasz Brandys

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

20 gramów

1 sztuka

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić na kawałki następnie rozbić polędwiczki (jak na schabowe).

Krok 2

Do marynaty do karkówki Knorr, dodać olej, oliwę, sos sojowy (najlepiej Kikkoman), musztardę. Wymieszać wszystko razem i polać polędwiczki.

Krok 3

Marynować min. godzinę (choć najlepiej marynować przez noc).

Krok 4

Zamarynowane mięso wsadzić do żaroodpornego naczynia i piec w rozgrzanym do 180 st. C około 45 min. Na 10 minut przed końcem pieczenia, na mięso położyć pokrojony w plastry ser brie.

Krok 5

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie według uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwica wołowa marynowana z ziemniakami w mundurkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwica wołowa marynowana z ziemniakami w mundurkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwica wołowa marynowana z ziemniakami w mundurkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwica wołowa marynowana z ziemniakami w mundurkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwica wołowa marynowana z ziemniakami w mundurkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwica wołowa marynowana z ziemniakami w mundurkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwica wołowa marynowana z ziemniakami w mundurkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Fettuccine Alfredo
czas przygotowania
18 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej