Poziomkowe zabaglione przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Poziomkowe zabaglione

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 szklanki

150 gramów

130 gramów

400 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzyj z cukrem, wlać 0,2 szklanki wina i ubij. Umieść miskę nad naczyniem z gotującą się wodą i ubijaj jeszcze 15 minut, aż masa podwoi objętość.

Krok 2

Zdejmij z ognia i wystudź.

Krok 3

W osobnej misce ubij serek ze śmietanką, dodaj resztę wina i ubijaj dalej do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Wymieszaj z masą jajeczną.

Krok 4

Na dnie deserowych kieliszków lub miseczek umieść po kilka poziomek, zalej masą i udekoruj pozostałymi poziomkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Poziomkowe zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Poziomkowe zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Poziomkowe zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Poziomkowe zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Poziomkowe zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Poziomkowe zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Poziomkowe zabaglione - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Poziomkowe zabaglione - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej