
Składniki
3 sztuki
0.5 szklanki
150 gramów
130 gramów
400 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka utrzyj z cukrem, wlać 0,2 szklanki wina i ubij. Umieść miskę nad naczyniem z gotującą się wodą i ubijaj jeszcze 15 minut, aż masa podwoi objętość.
Krok 2
Zdejmij z ognia i wystudź.
Krok 3
W osobnej misce ubij serek ze śmietanką, dodaj resztę wina i ubijaj dalej do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Wymieszaj z masą jajeczną.
Krok 4
Na dnie deserowych kieliszków lub miseczek umieść po kilka poziomek, zalej masą i udekoruj pozostałymi poziomkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej