PIEROGI LENIWE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PIEROGI LENIWE

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

12 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

WYROBIĆ CIASTO, UFORMOWAĆ WAŁEK, POKROIĆ PIEROGI I UGOTOWAĆ WE WRZĄCEJ, OSOLONEJ WODZIE. POLAĆ ROZPUSZCZONYM MASŁEM, TARTĄ BUŁKĄ I CUKREM.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PIEROGI LENIWE - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej