Składniki
200 gramów
0.5 sztuki
4 łyżki
4 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Płat ciasta francuskiego smarujemy serkiem i wykrawamy kwadraty o boku 5 cm
Krok 2
Na skos ukladamy po kilka zblanszowanych szparagow i zawijamy boki ciasta francuskiego
Krok 3
Wierzch ciasta smarujemy rozbeltanym jajkiem i posypujemy sezamem.
Krok 4
Pieczemy w 190 stopniach z termoobiegiem do wyrosniecia ciasta
Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej