
Składniki
200 gramów
0.5 sztuki
4 łyżki
4 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Płat ciasta francuskiego smarujemy serkiem i wykrawamy kwadraty o boku 5 cm
Krok 2
Na skos ukladamy po kilka zblanszowanych szparagow i zawijamy boki ciasta francuskiego
Krok 3
Wierzch ciasta smarujemy rozbeltanym jajkiem i posypujemy sezamem.
Krok 4
Pieczemy w 190 stopniach z termoobiegiem do wyrosniecia ciasta

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej