
Składniki
200 gramów
0.5 sztuki
4 łyżki
4 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Płat ciasta francuskiego smarujemy serkiem i wykrawamy kwadraty o boku 5 cm
Krok 2
Na skos ukladamy po kilka zblanszowanych szparagow i zawijamy boki ciasta francuskiego
Krok 3
Wierzch ciasta smarujemy rozbeltanym jajkiem i posypujemy sezamem.
Krok 4
Pieczemy w 190 stopniach z termoobiegiem do wyrosniecia ciasta
Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























