
Składniki
200 gramów
0.5 sztuki
4 łyżki
4 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Płat ciasta francuskiego smarujemy serkiem i wykrawamy kwadraty o boku 5 cm
Krok 2
Na skos ukladamy po kilka zblanszowanych szparagow i zawijamy boki ciasta francuskiego
Krok 3
Wierzch ciasta smarujemy rozbeltanym jajkiem i posypujemy sezamem.
Krok 4
Pieczemy w 190 stopniach z termoobiegiem do wyrosniecia ciasta

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej