Szparagi w cieście francuskim z sezamem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi w cieście francuskim z sezamem

Autor: Wioleta Turska

ratingratingratingratingrating

6

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

0.5 sztuki

4 łyżki

4 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płat ciasta francuskiego smarujemy serkiem i wykrawamy kwadraty o boku 5 cm

Krok 2

Na skos ukladamy po kilka zblanszowanych szparagow i zawijamy boki ciasta francuskiego

Krok 3

Wierzch ciasta smarujemy rozbeltanym jajkiem i posypujemy sezamem.

Krok 4

Pieczemy w 190 stopniach z termoobiegiem do wyrosniecia ciasta

Wioleta Turska

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi w cieście francuskim z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi w cieście francuskim z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi w cieście francuskim z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi w cieście francuskim z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi w cieście francuskim z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi w cieście francuskim z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi w cieście francuskim z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi w cieście francuskim z sezamem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej