Szparagi w cieście francuskim z sezamem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi w cieście francuskim z sezamem

Autor: Wioleta Turska

ratingratingratingratingrating

5

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

0.5 sztuki

4 łyżki

4 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płat ciasta francuskiego smarujemy serkiem i wykrawamy kwadraty o boku 5 cm

Krok 2

Na skos ukladamy po kilka zblanszowanych szparagow i zawijamy boki ciasta francuskiego

Krok 3

Wierzch ciasta smarujemy rozbeltanym jajkiem i posypujemy sezamem.

Krok 4

Pieczemy w 190 stopniach z termoobiegiem do wyrosniecia ciasta

Wioleta Turska

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi w cieście francuskim z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi w cieście francuskim z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi w cieście francuskim z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi w cieście francuskim z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi w cieście francuskim z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi w cieście francuskim z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi w cieście francuskim z sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi w cieście francuskim z sezamem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej