
Składniki
200 gramów
0.5 sztuki
4 łyżki
4 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Płat ciasta francuskiego smarujemy serkiem i wykrawamy kwadraty o boku 5 cm
Krok 2
Na skos ukladamy po kilka zblanszowanych szparagow i zawijamy boki ciasta francuskiego
Krok 3
Wierzch ciasta smarujemy rozbeltanym jajkiem i posypujemy sezamem.
Krok 4
Pieczemy w 190 stopniach z termoobiegiem do wyrosniecia ciasta

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej