Tropikalny koktajl przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tropikalny koktajl

Autor: Malwina Majsak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 gramy

4 gramy

7 gramów

2 gramy

1 gram

3 gramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy blender. Do miski wlewamy 7 łyżek mleka kokosowego i 1 szklankę mleka krowiego po czym wszystko blendujemy przez 20 sekund.

Krok 2

W kolejnym kroku obieramy 2 banany po czym je łamiemy i wrzucamy do miski blendery. Dodajemy pokrojone na mniejsze kostki 4 plastry ananasa z puszki i wszystko blendujemy ze sobą. Do masy wsypujemy 3 łyżki wiórków kokosowych i wszystko miksujemy.

Krok 3

Koktajl odstawiamy na 5 min. Po upływie tego czasu dodajemy do niego 2 łyżki miodu i miksujemy. Tak przygotowany koktajl przelewamy do 4 małych szklanek i odstawiamy do lodówki na 10 min.

Krok 4

Po upływie 10 min z lodówki wyjmujemy koktajl i ozdabiamy go wiórkami kokosowymi. I gotowe

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej