Tropikalny koktajl przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tropikalny koktajl

Autor: Malwina Majsak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 gramy

4 gramy

7 gramów

2 gramy

1 gram

3 gramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy blender. Do miski wlewamy 7 łyżek mleka kokosowego i 1 szklankę mleka krowiego po czym wszystko blendujemy przez 20 sekund.

Krok 2

W kolejnym kroku obieramy 2 banany po czym je łamiemy i wrzucamy do miski blendery. Dodajemy pokrojone na mniejsze kostki 4 plastry ananasa z puszki i wszystko blendujemy ze sobą. Do masy wsypujemy 3 łyżki wiórków kokosowych i wszystko miksujemy.

Krok 3

Koktajl odstawiamy na 5 min. Po upływie tego czasu dodajemy do niego 2 łyżki miodu i miksujemy. Tak przygotowany koktajl przelewamy do 4 małych szklanek i odstawiamy do lodówki na 10 min.

Krok 4

Po upływie 10 min z lodówki wyjmujemy koktajl i ozdabiamy go wiórkami kokosowymi. I gotowe

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej