
Składniki
2 gramy
4 gramy
7 gramów
2 gramy
1 gram
3 gramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy blender. Do miski wlewamy 7 łyżek mleka kokosowego i 1 szklankę mleka krowiego po czym wszystko blendujemy przez 20 sekund.
Krok 2
W kolejnym kroku obieramy 2 banany po czym je łamiemy i wrzucamy do miski blendery. Dodajemy pokrojone na mniejsze kostki 4 plastry ananasa z puszki i wszystko blendujemy ze sobą. Do masy wsypujemy 3 łyżki wiórków kokosowych i wszystko miksujemy.
Krok 3
Koktajl odstawiamy na 5 min. Po upływie tego czasu dodajemy do niego 2 łyżki miodu i miksujemy. Tak przygotowany koktajl przelewamy do 4 małych szklanek i odstawiamy do lodówki na 10 min.
Krok 4
Po upływie 10 min z lodówki wyjmujemy koktajl i ozdabiamy go wiórkami kokosowymi. I gotowe
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej