Tropikalny koktajl przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tropikalny koktajl

Autor: Malwina Majsak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 gramy

4 gramy

7 gramów

2 gramy

1 gram

3 gramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy blender. Do miski wlewamy 7 łyżek mleka kokosowego i 1 szklankę mleka krowiego po czym wszystko blendujemy przez 20 sekund.

Krok 2

W kolejnym kroku obieramy 2 banany po czym je łamiemy i wrzucamy do miski blendery. Dodajemy pokrojone na mniejsze kostki 4 plastry ananasa z puszki i wszystko blendujemy ze sobą. Do masy wsypujemy 3 łyżki wiórków kokosowych i wszystko miksujemy.

Krok 3

Koktajl odstawiamy na 5 min. Po upływie tego czasu dodajemy do niego 2 łyżki miodu i miksujemy. Tak przygotowany koktajl przelewamy do 4 małych szklanek i odstawiamy do lodówki na 10 min.

Krok 4

Po upływie 10 min z lodówki wyjmujemy koktajl i ozdabiamy go wiórkami kokosowymi. I gotowe

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej