
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki gotujemy przez 1,5 h. Następnie obieramy ze skórki, kroimy w cienkie plastry.
Krok 2
Pierś z indyka dokładnie myjemy, kroimy w podłużne plastry i umieszczamy w żaroodpornym naczyniu. Skrapiamy oliwą z oliwek i doprawiamy curry, pieprzem i solą z jednej strony. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 220 st. C przez 20 minut bez przykrycia, grzałka góra-dół.
Krok 3
Dressing: mieszamy 2 łyżki oliwy z oliwek z miodem i z sokiem pomarańczowym.
Krok 4
Podajemy z ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej