Rurki z boczkiem w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rurki z boczkiem w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

200 gramów

null

0.5 kilograma

null

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz pomidory i pokrój w kostkę. Boczek pokrój w paski.

Krok 2

Cebulę i chilli posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju przesmaż boczek, dodaj chilli i cebulę. Smaż cały czas mieszając przez 3 minuty.

Krok 4

Następnie dodaj pomidory i duś przez 10 minut.

Krok 5

Przypraw.

Krok 6

Ugotuj makaron, odcedź, zahartuj. Wymieszaj z sosem i posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki z boczkiem w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki z boczkiem w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki z boczkiem w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki z boczkiem w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki z boczkiem w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki z boczkiem w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki z boczkiem w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rurki z boczkiem w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Oliwki w cieście
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej