
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
200 gramów
null
0.5 kilograma
null
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz pomidory i pokrój w kostkę. Boczek pokrój w paski.
Krok 2
Cebulę i chilli posiekaj.
Krok 3
Na rozgrzanym oleju przesmaż boczek, dodaj chilli i cebulę. Smaż cały czas mieszając przez 3 minuty.
Krok 4
Następnie dodaj pomidory i duś przez 10 minut.
Krok 5
Przypraw.
Krok 6
Ugotuj makaron, odcedź, zahartuj. Wymieszaj z sosem i posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej