Rurki z boczkiem w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rurki z boczkiem w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

200 gramów

null

0.5 kilograma

null

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz pomidory i pokrój w kostkę. Boczek pokrój w paski.

Krok 2

Cebulę i chilli posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju przesmaż boczek, dodaj chilli i cebulę. Smaż cały czas mieszając przez 3 minuty.

Krok 4

Następnie dodaj pomidory i duś przez 10 minut.

Krok 5

Przypraw.

Krok 6

Ugotuj makaron, odcedź, zahartuj. Wymieszaj z sosem i posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki z boczkiem w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki z boczkiem w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki z boczkiem w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki z boczkiem w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki z boczkiem w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki z boczkiem w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki z boczkiem w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rurki z boczkiem w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej