
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
200 gramów
null
0.5 kilograma
null
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz pomidory i pokrój w kostkę. Boczek pokrój w paski.
Krok 2
Cebulę i chilli posiekaj.
Krok 3
Na rozgrzanym oleju przesmaż boczek, dodaj chilli i cebulę. Smaż cały czas mieszając przez 3 minuty.
Krok 4
Następnie dodaj pomidory i duś przez 10 minut.
Krok 5
Przypraw.
Krok 6
Ugotuj makaron, odcedź, zahartuj. Wymieszaj z sosem i posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























