Puszyste pancakes na kefirze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszyste pancakes na kefirze

Autor: Mes

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

40 gramów

5 gramów

10 gramów

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlać kefir, dodać białko jajka i wymieszać widelcem. Dodać mąkę (najlepiej bezpośrednio przez sitko), proszek do pieczenia, sodę, ksylitol oraz olej, wymieszać rózgą lub delikatnie zmiksować tylko do połączenia się składników na gładką i jednolitą masę.

Krok 2

Rozgrzać patelnię, nakładać po 1 pełnej łyżce ciasta zachowując odstępy. Smażyć na umiarkowanym ogniu przez ok. 2 minuty, do czasu aż urosną i będą ładnie zrumienione od spodu, wówczas przewrócić łopatką na drugą stronę i powtórzyć smażenie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej