
Składniki
200 gramów
1 sztuka
40 gramów
5 gramów
10 gramów
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wlać kefir, dodać białko jajka i wymieszać widelcem. Dodać mąkę (najlepiej bezpośrednio przez sitko), proszek do pieczenia, sodę, ksylitol oraz olej, wymieszać rózgą lub delikatnie zmiksować tylko do połączenia się składników na gładką i jednolitą masę.
Krok 2
Rozgrzać patelnię, nakładać po 1 pełnej łyżce ciasta zachowując odstępy. Smażyć na umiarkowanym ogniu przez ok. 2 minuty, do czasu aż urosną i będą ładnie zrumienione od spodu, wówczas przewrócić łopatką na drugą stronę i powtórzyć smażenie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej