Puszyste pancakes na kefirze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszyste pancakes na kefirze

Autor: Mes

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

40 gramów

5 gramów

10 gramów

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlać kefir, dodać białko jajka i wymieszać widelcem. Dodać mąkę (najlepiej bezpośrednio przez sitko), proszek do pieczenia, sodę, ksylitol oraz olej, wymieszać rózgą lub delikatnie zmiksować tylko do połączenia się składników na gładką i jednolitą masę.

Krok 2

Rozgrzać patelnię, nakładać po 1 pełnej łyżce ciasta zachowując odstępy. Smażyć na umiarkowanym ogniu przez ok. 2 minuty, do czasu aż urosną i będą ładnie zrumienione od spodu, wówczas przewrócić łopatką na drugą stronę i powtórzyć smażenie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej