Puszyste pancakes na kefirze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszyste pancakes na kefirze

Autor: Mes

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

40 gramów

5 gramów

10 gramów

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlać kefir, dodać białko jajka i wymieszać widelcem. Dodać mąkę (najlepiej bezpośrednio przez sitko), proszek do pieczenia, sodę, ksylitol oraz olej, wymieszać rózgą lub delikatnie zmiksować tylko do połączenia się składników na gładką i jednolitą masę.

Krok 2

Rozgrzać patelnię, nakładać po 1 pełnej łyżce ciasta zachowując odstępy. Smażyć na umiarkowanym ogniu przez ok. 2 minuty, do czasu aż urosną i będą ładnie zrumienione od spodu, wówczas przewrócić łopatką na drugą stronę i powtórzyć smażenie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszyste pancakes na kefirze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej