Bardzo serowy cheeseburger przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bardzo serowy cheeseburger

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

2 łyżeczki

4 listków

2 plastry

2 plastry

4 sztuki

1 gram

1 gram

2 plastry

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszać z cebulką i uformować 2 okrągłe kotlety. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem.

Krok 2

Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy i na małym ogniu smażyć kotlety przez ok 10 minut.

Krok 3

Bułki przekroić, dół posmarować sosem BBQ, a górę majonezem.

Krok 4

Na spód bułki układać liście sałaty, po 2 suszone pomidory, ser gouda, mięso, ser cheddar, sałatę i wierzchnią część bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bardzo serowy cheeseburger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bardzo serowy cheeseburger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bardzo serowy cheeseburger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bardzo serowy cheeseburger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bardzo serowy cheeseburger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bardzo serowy cheeseburger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bardzo serowy cheeseburger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bardzo serowy cheeseburger - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej