
Składniki
400 gramów
2 sztuki
2 łyżeczki
4 listków
2 plastry
2 plastry
4 sztuki
1 gram
1 gram
2 plastry
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszać z cebulką i uformować 2 okrągłe kotlety. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2
Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy i na małym ogniu smażyć kotlety przez ok 10 minut.
Krok 3
Bułki przekroić, dół posmarować sosem BBQ, a górę majonezem.
Krok 4
Na spód bułki układać liście sałaty, po 2 suszone pomidory, ser gouda, mięso, ser cheddar, sałatę i wierzchnią część bułki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej