
Składniki
400 gramów
2 sztuki
2 łyżeczki
4 listków
2 plastry
2 plastry
4 sztuki
1 gram
1 gram
2 plastry
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszać z cebulką i uformować 2 okrągłe kotlety. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2
Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy i na małym ogniu smażyć kotlety przez ok 10 minut.
Krok 3
Bułki przekroić, dół posmarować sosem BBQ, a górę majonezem.
Krok 4
Na spód bułki układać liście sałaty, po 2 suszone pomidory, ser gouda, mięso, ser cheddar, sałatę i wierzchnią część bułki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej