
Składniki
400 gramów
2 sztuki
2 łyżeczki
4 listków
2 plastry
2 plastry
4 sztuki
1 gram
1 gram
2 plastry
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszać z cebulką i uformować 2 okrągłe kotlety. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2
Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy i na małym ogniu smażyć kotlety przez ok 10 minut.
Krok 3
Bułki przekroić, dół posmarować sosem BBQ, a górę majonezem.
Krok 4
Na spód bułki układać liście sałaty, po 2 suszone pomidory, ser gouda, mięso, ser cheddar, sałatę i wierzchnią część bułki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej