
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
0.5 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
100 mililitrów
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Surowe buraki obierz i zetrzyj na dużych oczkach.
Krok 2
Ugotuj kuskus. Obierz oraz posiekaj cebulę i czosnek.
Krok 3
Dodaj kuskus, posiekaną cebulę i czosnek oraz siemię i słonecznika do startych buraków. Dolej oliwę i wymieszaj.
Krok 4
Uformuj z masy burgery - spłaszczone kulki układaj na papierze do pieczenia.
Krok 5
Wstaw burgery do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 30-40 min. Późnej przewróć je na drugą stronę i piecz 10-20 min. Kontroluj kolor burgerów by ich nie spalić.
Krok 6
Najlepiej podawać w bułce z rukolą, plastrem pomidora, ogórka i sosem tatarskim
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej