
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
0.5 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
100 mililitrów
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Surowe buraki obierz i zetrzyj na dużych oczkach.
Krok 2
Ugotuj kuskus. Obierz oraz posiekaj cebulę i czosnek.
Krok 3
Dodaj kuskus, posiekaną cebulę i czosnek oraz siemię i słonecznika do startych buraków. Dolej oliwę i wymieszaj.
Krok 4
Uformuj z masy burgery - spłaszczone kulki układaj na papierze do pieczenia.
Krok 5
Wstaw burgery do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 30-40 min. Późnej przewróć je na drugą stronę i piecz 10-20 min. Kontroluj kolor burgerów by ich nie spalić.
Krok 6
Najlepiej podawać w bułce z rukolą, plastrem pomidora, ogórka i sosem tatarskim
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej






























