Składniki
2 sztuki
1 szklanka
0.5 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
100 mililitrów
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Surowe buraki obierz i zetrzyj na dużych oczkach.
Krok 2
Ugotuj kuskus. Obierz oraz posiekaj cebulę i czosnek.
Krok 3
Dodaj kuskus, posiekaną cebulę i czosnek oraz siemię i słonecznika do startych buraków. Dolej oliwę i wymieszaj.
Krok 4
Uformuj z masy burgery - spłaszczone kulki układaj na papierze do pieczenia.
Krok 5
Wstaw burgery do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 30-40 min. Późnej przewróć je na drugą stronę i piecz 10-20 min. Kontroluj kolor burgerów by ich nie spalić.
Krok 6
Najlepiej podawać w bułce z rukolą, plastrem pomidora, ogórka i sosem tatarskim
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej