Burger buraczany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger buraczany

Autor: Łukasz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

0.5 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

100 mililitrów

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Surowe buraki obierz i zetrzyj na dużych oczkach.

Krok 2

Ugotuj kuskus. Obierz oraz posiekaj cebulę i czosnek.

Krok 3

Dodaj kuskus, posiekaną cebulę i czosnek oraz siemię i słonecznika do startych buraków. Dolej oliwę i wymieszaj.

Krok 4

Uformuj z masy burgery - spłaszczone kulki układaj na papierze do pieczenia.

Krok 5

Wstaw burgery do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 30-40 min. Późnej przewróć je na drugą stronę i piecz 10-20 min. Kontroluj kolor burgerów by ich nie spalić.

Krok 6

Najlepiej podawać w bułce z rukolą, plastrem pomidora, ogórka i sosem tatarskim

1

Opinie o przepisie

  • Ola

    Ola , 04.01.2023

    Dziękuję za fajny przepis. W mojej modyfikacji dodałam mąkę i jajko, żeby się skleiło i smażyłam na patelni

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger buraczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger buraczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger buraczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger buraczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger buraczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger buraczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger buraczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger buraczany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej