Burger buraczany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger buraczany

Autor: Łukasz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

0.5 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

100 mililitrów

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Surowe buraki obierz i zetrzyj na dużych oczkach.

Krok 2

Ugotuj kuskus. Obierz oraz posiekaj cebulę i czosnek.

Krok 3

Dodaj kuskus, posiekaną cebulę i czosnek oraz siemię i słonecznika do startych buraków. Dolej oliwę i wymieszaj.

Krok 4

Uformuj z masy burgery - spłaszczone kulki układaj na papierze do pieczenia.

Krok 5

Wstaw burgery do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 30-40 min. Późnej przewróć je na drugą stronę i piecz 10-20 min. Kontroluj kolor burgerów by ich nie spalić.

Krok 6

Najlepiej podawać w bułce z rukolą, plastrem pomidora, ogórka i sosem tatarskim

1

Opinie o przepisie

  • Ola

    Ola , 04.01.2023

    Dziękuję za fajny przepis. W mojej modyfikacji dodałam mąkę i jajko, żeby się skleiło i smażyłam na patelni

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger buraczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger buraczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger buraczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger buraczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger buraczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger buraczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger buraczany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger buraczany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej