Gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros

Autor: Patryk Dudek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

200 gramów

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmieszaj w niewielkiej misce przyprawę do gyrosa Knorr z olejem słonecznikowym

Krok 2

Pokrój piers z kurczaka w cieńkie paski, przełóż do marynaty na okolo 5 min

Krok 3

Pokrój paprykę oraz cebulę w cieńkie paski i podsmaż na patelni wraz z kurczakiem

Krok 4

Rozłóż powstały farsz na placku tortilla i posyp startym serem

Krok 5

Następnie zawiń w rulony i zapiecz w piekarniku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej