
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
200 gramów
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozmieszaj w niewielkiej misce przyprawę do gyrosa Knorr z olejem słonecznikowym
Krok 2
Pokrój piers z kurczaka w cieńkie paski, przełóż do marynaty na okolo 5 min
Krok 3
Pokrój paprykę oraz cebulę w cieńkie paski i podsmaż na patelni wraz z kurczakiem
Krok 4
Rozłóż powstały farsz na placku tortilla i posyp startym serem
Krok 5
Następnie zawiń w rulony i zapiecz w piekarniku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej