
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
200 gramów
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozmieszaj w niewielkiej misce przyprawę do gyrosa Knorr z olejem słonecznikowym
Krok 2
Pokrój piers z kurczaka w cieńkie paski, przełóż do marynaty na okolo 5 min
Krok 3
Pokrój paprykę oraz cebulę w cieńkie paski i podsmaż na patelni wraz z kurczakiem
Krok 4
Rozłóż powstały farsz na placku tortilla i posyp startym serem
Krok 5
Następnie zawiń w rulony i zapiecz w piekarniku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej