Gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros

Autor: Patryk Dudek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

200 gramów

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmieszaj w niewielkiej misce przyprawę do gyrosa Knorr z olejem słonecznikowym

Krok 2

Pokrój piers z kurczaka w cieńkie paski, przełóż do marynaty na okolo 5 min

Krok 3

Pokrój paprykę oraz cebulę w cieńkie paski i podsmaż na patelni wraz z kurczakiem

Krok 4

Rozłóż powstały farsz na placku tortilla i posyp startym serem

Krok 5

Następnie zawiń w rulony i zapiecz w piekarniku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pierogi z serem
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej