Grzanki z polędwiczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z polędwiczkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

null

1 łyżeczka

350 gramów

6 łyżek

4 sztuki

0.5 sztuki

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczkę pokrój w plastry, lekko ugnieć , oprósz pieprzem i wstaw do lodówki.

Krok 2

Jedna cebulę posiekaj i wymieszaj z majonezem i pokruszonym serem, przypraw gałką i pieprzem.

Krok 3

Pokrój na kromki bagietkę posmaruj połową masła i zrumień z obu stron na patelni.

Krok 4

Na reszcie masła i oleju usmaż polędwiczki.

Krok 5

Kromki posmaruj pastą i poukładaj na nich plastry polędwiczki. Udekoruj plastrami pomidora i cieniutko pokrojoną cebulą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej