Grzanki z polędwiczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z polędwiczkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

null

1 łyżeczka

350 gramów

6 łyżek

4 sztuki

0.5 sztuki

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczkę pokrój w plastry, lekko ugnieć , oprósz pieprzem i wstaw do lodówki.

Krok 2

Jedna cebulę posiekaj i wymieszaj z majonezem i pokruszonym serem, przypraw gałką i pieprzem.

Krok 3

Pokrój na kromki bagietkę posmaruj połową masła i zrumień z obu stron na patelni.

Krok 4

Na reszcie masła i oleju usmaż polędwiczki.

Krok 5

Kromki posmaruj pastą i poukładaj na nich plastry polędwiczki. Udekoruj plastrami pomidora i cieniutko pokrojoną cebulą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej