Grzanki z polędwiczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z polędwiczkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

null

1 łyżeczka

350 gramów

6 łyżek

4 sztuki

0.5 sztuki

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczkę pokrój w plastry, lekko ugnieć , oprósz pieprzem i wstaw do lodówki.

Krok 2

Jedna cebulę posiekaj i wymieszaj z majonezem i pokruszonym serem, przypraw gałką i pieprzem.

Krok 3

Pokrój na kromki bagietkę posmaruj połową masła i zrumień z obu stron na patelni.

Krok 4

Na reszcie masła i oleju usmaż polędwiczki.

Krok 5

Kromki posmaruj pastą i poukładaj na nich plastry polędwiczki. Udekoruj plastrami pomidora i cieniutko pokrojoną cebulą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej