
Składniki
2 sztuki
5 łyżek
null
1 łyżeczka
350 gramów
6 łyżek
4 sztuki
0.5 sztuki
2 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczkę pokrój w plastry, lekko ugnieć , oprósz pieprzem i wstaw do lodówki.
Krok 2
Jedna cebulę posiekaj i wymieszaj z majonezem i pokruszonym serem, przypraw gałką i pieprzem.
Krok 3
Pokrój na kromki bagietkę posmaruj połową masła i zrumień z obu stron na patelni.
Krok 4
Na reszcie masła i oleju usmaż polędwiczki.
Krok 5
Kromki posmaruj pastą i poukładaj na nich plastry polędwiczki. Udekoruj plastrami pomidora i cieniutko pokrojoną cebulą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej