Grzanki z polędwiczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z polędwiczkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

null

1 łyżeczka

350 gramów

6 łyżek

4 sztuki

0.5 sztuki

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczkę pokrój w plastry, lekko ugnieć , oprósz pieprzem i wstaw do lodówki.

Krok 2

Jedna cebulę posiekaj i wymieszaj z majonezem i pokruszonym serem, przypraw gałką i pieprzem.

Krok 3

Pokrój na kromki bagietkę posmaruj połową masła i zrumień z obu stron na patelni.

Krok 4

Na reszcie masła i oleju usmaż polędwiczki.

Krok 5

Kromki posmaruj pastą i poukładaj na nich plastry polędwiczki. Udekoruj plastrami pomidora i cieniutko pokrojoną cebulą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z polędwiczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej