Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

2 szklanki

1 łyżka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby oprósz solą i pieprzem, posmaruj łyżką oliwy.

Krok 2

Szalotkę i orzeszki posiekaj i smaż przez 3 minuty na pozostałym oleju.

Krok 3

Zdejmij patelnię, dodaj szpinak, rodzynki, 1 łyżkę bułki tartej i sok z limonki, wymieszaj i dopraw.

Krok 4

6 sardynek ułóż w żaroodpornym naczyniu, nałóż farsz i przykryj pozostałymi sardynkami.

Krok 5

Posyp pozostałą bułką, piecz około 10 minut w temperaturze 220 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej