Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
2 szklanki
1 łyżka
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby oprósz solą i pieprzem, posmaruj łyżką oliwy.
Krok 2
Szalotkę i orzeszki posiekaj i smaż przez 3 minuty na pozostałym oleju.
Krok 3
Zdejmij patelnię, dodaj szpinak, rodzynki, 1 łyżkę bułki tartej i sok z limonki, wymieszaj i dopraw.
Krok 4
6 sardynek ułóż w żaroodpornym naczyniu, nałóż farsz i przykryj pozostałymi sardynkami.
Krok 5
Posyp pozostałą bułką, piecz około 10 minut w temperaturze 220 stopni.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej