Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

32

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

2 szklanki

1 łyżka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby oprósz solą i pieprzem, posmaruj łyżką oliwy.

Krok 2

Szalotkę i orzeszki posiekaj i smaż przez 3 minuty na pozostałym oleju.

Krok 3

Zdejmij patelnię, dodaj szpinak, rodzynki, 1 łyżkę bułki tartej i sok z limonki, wymieszaj i dopraw.

Krok 4

6 sardynek ułóż w żaroodpornym naczyniu, nałóż farsz i przykryj pozostałymi sardynkami.

Krok 5

Posyp pozostałą bułką, piecz około 10 minut w temperaturze 220 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej