Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

2 szklanki

1 łyżka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby oprósz solą i pieprzem, posmaruj łyżką oliwy.

Krok 2

Szalotkę i orzeszki posiekaj i smaż przez 3 minuty na pozostałym oleju.

Krok 3

Zdejmij patelnię, dodaj szpinak, rodzynki, 1 łyżkę bułki tartej i sok z limonki, wymieszaj i dopraw.

Krok 4

6 sardynek ułóż w żaroodpornym naczyniu, nałóż farsz i przykryj pozostałymi sardynkami.

Krok 5

Posyp pozostałą bułką, piecz około 10 minut w temperaturze 220 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sardynki nadziewane szpinakiem z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej