Przerażające ciasteczka - palce

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

23

199 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

199 osób wydrukowało

Pobierz pdf

316 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

250 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzyj Kasię z cukrem. Dodaj żółtka i skórkę z cytryny. Dobrze wymieszaj.

Krok 2

Dodaj mąkę i zagnieć ciasto.

Krok 3

Owiń ciasto folią spożywczą i włóż do zamrażarki na 30 minut.

Krok 4

Nagrzej piekarnik do 180°C (z termoobiegiem: 160°C, gazowy: 4). Wyłóż obie blachy papierem do pieczenia. Uformuj z ciasta grube wałeczki przypominające palce. Paznokcie wykonaj z migdałowych płatków.

Krok 5

Ułóż palce na blasze. Zostaw trochę miejsca między ciastkami, żeby miały gdzie wyrosnąć. Włóż ciastka do piekarnika na ok. 15 minut, aż zaczną brązowieć. Przed podaniem poczekaj aż ostygną.

Moje Ciasto

Dobra rada:

Składniki na 24 ciastka

2

Opinie o przepisie

  • Klaudia Dąbrowska

    Klaudia Dąbrowska

    dzieciaki zadowolone z paluszków

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Staniszewska

    Kamila Staniszewska

    mega przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przerażające ciasteczka - palce   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przerażające ciasteczka - palce   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przerażające ciasteczka - palce   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przerażające ciasteczka - palce   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przerażające ciasteczka - palce   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przerażające ciasteczka - palce   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przerażające ciasteczka - palce   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej