PSZCZÓŁKA

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

55 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 litra

0.75 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

2 opakowania

4 sztuki

2 łyżki

10 dekagramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt z 4 jajek.

Krok 2

I warstwa: 2 galaretki cytrynowe, 4 jabłka. Galaretkę rozmieszać w 2 szkl. wody. Jak będzie tężeć, dodać jabłka starte na grubych oczkach i rozsmarować na biszkopt.

Krok 3

II warstwa: ½ l mleka, ¾ szkl. cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 żółtka, 1 Kasia. Z ½ l mleka odlać ½ szkl.

Krok 4

Resztę zagotować. Do gotującego dodać cukier oraz rozmieszaną w ½ szkl. mleka mąkę.

Krok 5

Do gotującego się mleka z mąką dodać 3 żółtka.

Krok 6

Ostudzony budyń utrzeć z Kasią.

Krok 7

Krem nałożyć na galaretkę.

Krok 8

III warstwa: 2 łyżki Kasi, 10 dkg kokosu, 4 łyżki cukru. Zrumienić na patelni. Na krem nałożyć wiórki kokosowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PSZCZÓŁKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PSZCZÓŁKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PSZCZÓŁKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PSZCZÓŁKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PSZCZÓŁKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PSZCZÓŁKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PSZCZÓŁKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej