Puszyste ciasto z bitą śmietaną i niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Puszyste ciasto z bitą śmietaną i niespodzianką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

223 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0.5 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

1.5 szklanki

1 szklanka

2 łyżeczki

1

3 sztuki

1 sztuka

krem:

1 litr

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z mąką, dodać żółtka.

Krok 2

Następnie dodać pozostałe składniki.

Krok 3

Z białek ubić pianę i dodać na samym końcu do ciasta.

Krok 4

Dokładnie wszystko połączyć.

Krok 5

Wylać na blaszkę wysmarowaną Kasią i posypaną bułka tartą.

Krok 6

Wystudzić.

Krok 7

Wystudzone ciasto kroimy wzdłuż.

Krok 8

Spodnią część nasączamy rumem.

Krok 9

Na spodnią część wykładamy owoce skropione sokiem z cytryny.

Krok 10

Na wierzch układamy masę śmietanową.

Krok 11

Masa śmietanowa: śmietanę ubić, dodać cukier waniliowy i żelatynę rozpuszczoną w kilku łyżkach wody, dokładnie wszystko wymieszać.

Krok 12

Dodać serek waniliowy i startą czekoladę.

Krok 13

Wierzch ciasta posypujemy pozostałą pokruszoną częścią ciasta biszkoptowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszyste ciasto z bitą śmietaną i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszyste ciasto z bitą śmietaną i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszyste ciasto z bitą śmietaną i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszyste ciasto z bitą śmietaną i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszyste ciasto z bitą śmietaną i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszyste ciasto z bitą śmietaną i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszyste ciasto z bitą śmietaną i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej