Puszyste ciasto z bitą śmietaną i niespodzianką
łatwe
105 osób zapisało

Składniki
ciasto:
0.5 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
1.5 szklanki
1 szklanka
2 łyżeczki
1
3 sztuki
1 sztuka
krem:
1 litr
1 opakowanie
2 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kasię utrzeć z mąką, dodać żółtka.
Krok 2
Następnie dodać pozostałe składniki.
Krok 3
Z białek ubić pianę i dodać na samym końcu do ciasta.
Krok 4
Dokładnie wszystko połączyć.
Krok 5
Wylać na blaszkę wysmarowaną Kasią i posypaną bułka tartą.
Krok 6
Wystudzić.
Krok 7
Wystudzone ciasto kroimy wzdłuż.
Krok 8
Spodnią część nasączamy rumem.
Krok 9
Na spodnią część wykładamy owoce skropione sokiem z cytryny.
Krok 10
Na wierzch układamy masę śmietanową.
Krok 11
Masa śmietanowa: śmietanę ubić, dodać cukier waniliowy i żelatynę rozpuszczoną w kilku łyżkach wody, dokładnie wszystko wymieszać.
Krok 12
Dodać serek waniliowy i startą czekoladę.
Krok 13
Wierzch ciasta posypujemy pozostałą pokruszoną częścią ciasta biszkoptowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej