Pysio ciasto

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

masa 1:

1 opakowanie

2 opakowania

2 opakowania

masa 2:

0.5 litra

2 łyżki

2 opakowania

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt z podanych składników.

Krok 2

Masa I :na soku ugotować budynie,do gorącego budyniu dodać galaretki,wymieszać.Jeszcze ciepłą masę wyłożyć na biszkopt.

Krok 3

Śmietanę ubić z cukrem pudrem,cukrem waniliowym i śmietan-fixem na sztywno.Wyłożyć to na zimną masę I . Można posypać startą czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pysio ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pysio ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pysio ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pysio ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pysio ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pysio ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pysio ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej