Rolada makowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

3 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

krem:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.

Krok 2

Nie przerywając ubijania dodawać po jednym żółtku, mąkę i proszek do pieczenia.

Krok 3

Gotowe ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika i piec ok. 20 minut.

Krok 4

Ciepłe ciasto wyłożyć na wilgotną ściereczkę, usunąć papier i zwinąć w rulon.

Krok 5

Wystudzoną roladę odwinąć, posmarować gotową masą makową i całość zwinąć w roladę. Udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej