PRZEPISY.PL
ROLADA SZPINAKOWA - autor: misia14
Autor: misia14

ROLADA SZPINAKOWA

  • 60
  • 8
  • Średnie
  • 0
35
osób dodało do Mniamlisty
35
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • jajka4 szt
  • serka śmietankowego śniadaniowego300 gr
  • łosoś wędzony na zimno w plastrach400 gr
  • Krok 1

    Szpinak czyścimy z korzonków i kroimy na mniejsze cząstki; zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy kilka minut.
  • Krok 2

    Całość wykładamy na sitko do odcieknięcia, następnie miksujemy zawartość na papkę, solimy do smaku, dodajemy 1 kostkę czosnku Knorr i trochę pieprzu oraz masło i podgrzewamy do połączenia się składników. Studzimy.
  • Krok 3

    Oddzielamy żółtka od białek i żółtka dodajemy do zimnego szpinaku. Białka ubijamy na sztywno. Pianę dodajemy delikatnie do szpinaku i mieszamy.
  • Krok 4

    Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 15 minut w temperaturze 190 stopni.
  • Krok 5

    Przestygnięty placek smarujemy serkiem wymieszanym z pozostałymi kostkami czosnku Knorr i na to układamy łososia tak aby pokrył całość.
  • Krok 6

    Zwijamy jak roladę i zawijamy ściśle w folię do żywności. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
  • Krok 7

    Z tej porcji ja robię 2 rolady. Roladę kroimy na plasterki o grubości około 1 cm. SMACZNEGO!

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

88
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
30
osób dodało do Mniamlisty
60''
3
Średnie
3
osoby dodały do Mniamlisty
30''
3
Łatwe
0
osób dodało do Mniamlisty
30''
3
Łatwe