Składniki
null
1 pęczek
null
150 mililitrów
100 gramów
3 łyżki
1 kilogram
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Morele namocz w winie i pozostaw na 2 godziny.
Krok 2
Mięso natrzyj solą i pieprzem, a następnie rozbij, rozłóż i wyrównaj.
Krok 3
Roztop połowę masła i posmaruj nim mięso.
Krok 4
Połóż musztardę, rozdrobniony tymianek i odsączone morele.
Krok 5
Zwiń roladę, obwiąż sznurkiem i oblej pozostałym masłem i winem. Zwiń w folię i upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej