Rolada z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z indyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 pęczek

null

150 mililitrów

100 gramów

3 łyżki

1 kilogram

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Morele namocz w winie i pozostaw na 2 godziny.

Krok 2

Mięso natrzyj solą i pieprzem, a następnie rozbij, rozłóż i wyrównaj.

Krok 3

Roztop połowę masła i posmaruj nim mięso.

Krok 4

Połóż musztardę, rozdrobniony tymianek i odsączone morele.

Krok 5

Zwiń roladę, obwiąż sznurkiem i oblej pozostałym masłem i winem. Zwiń w folię i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej