
Składniki
null
1 pęczek
null
150 mililitrów
100 gramów
3 łyżki
1 kilogram
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Morele namocz w winie i pozostaw na 2 godziny.
Krok 2
Mięso natrzyj solą i pieprzem, a następnie rozbij, rozłóż i wyrównaj.
Krok 3
Roztop połowę masła i posmaruj nim mięso.
Krok 4
Połóż musztardę, rozdrobniony tymianek i odsączone morele.
Krok 5
Zwiń roladę, obwiąż sznurkiem i oblej pozostałym masłem i winem. Zwiń w folię i upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej