Rolada z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z indyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 pęczek

null

150 mililitrów

100 gramów

3 łyżki

1 kilogram

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Morele namocz w winie i pozostaw na 2 godziny.

Krok 2

Mięso natrzyj solą i pieprzem, a następnie rozbij, rozłóż i wyrównaj.

Krok 3

Roztop połowę masła i posmaruj nim mięso.

Krok 4

Połóż musztardę, rozdrobniony tymianek i odsączone morele.

Krok 5

Zwiń roladę, obwiąż sznurkiem i oblej pozostałym masłem i winem. Zwiń w folię i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej