Rolada z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

10 dekagramów

30 dekagramów

null

6 dekagramów

15 dekagramów

null

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuść w 6 łyżkach ciepłej wody. Odstaw na 15 minut.

Krok 2

Zmieszaj rozczyn z mąką, solą i olejem, zagnieć ciasto. Odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce.

Krok 3

Ciasto rozwałkuj cienko i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Twaróg pokrusz, ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Wymieszaj z twarogiem, serem i mlekiem. Przypraw.

Krok 5

Przestudzone ciasto posmaruj masą i zwiń w roladę.

Krok 6

Zawiń w folię aluminiową i chłodź w lodówce przez około 3 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej