
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
10 dekagramów
30 dekagramów
null
6 dekagramów
15 dekagramów
null
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozpuść w 6 łyżkach ciepłej wody. Odstaw na 15 minut.
Krok 2
Zmieszaj rozczyn z mąką, solą i olejem, zagnieć ciasto. Odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce.
Krok 3
Ciasto rozwałkuj cienko i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4
Twaróg pokrusz, ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Wymieszaj z twarogiem, serem i mlekiem. Przypraw.
Krok 5
Przestudzone ciasto posmaruj masą i zwiń w roladę.
Krok 6
Zawiń w folię aluminiową i chłodź w lodówce przez około 3 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej