
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
10 dekagramów
30 dekagramów
null
6 dekagramów
15 dekagramów
null
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozpuść w 6 łyżkach ciepłej wody. Odstaw na 15 minut.
Krok 2
Zmieszaj rozczyn z mąką, solą i olejem, zagnieć ciasto. Odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce.
Krok 3
Ciasto rozwałkuj cienko i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4
Twaróg pokrusz, ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Wymieszaj z twarogiem, serem i mlekiem. Przypraw.
Krok 5
Przestudzone ciasto posmaruj masą i zwiń w roladę.
Krok 6
Zawiń w folię aluminiową i chłodź w lodówce przez około 3 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej