Rolada z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

10 dekagramów

30 dekagramów

null

6 dekagramów

15 dekagramów

null

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuść w 6 łyżkach ciepłej wody. Odstaw na 15 minut.

Krok 2

Zmieszaj rozczyn z mąką, solą i olejem, zagnieć ciasto. Odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce.

Krok 3

Ciasto rozwałkuj cienko i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Twaróg pokrusz, ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Wymieszaj z twarogiem, serem i mlekiem. Przypraw.

Krok 5

Przestudzone ciasto posmaruj masą i zwiń w roladę.

Krok 6

Zawiń w folię aluminiową i chłodź w lodówce przez około 3 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej