Rolada z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z papryką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

10 dekagramów

30 dekagramów

null

6 dekagramów

15 dekagramów

null

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuść w 6 łyżkach ciepłej wody. Odstaw na 15 minut.

Krok 2

Zmieszaj rozczyn z mąką, solą i olejem, zagnieć ciasto. Odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce.

Krok 3

Ciasto rozwałkuj cienko i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Twaróg pokrusz, ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Wymieszaj z twarogiem, serem i mlekiem. Przypraw.

Krok 5

Przestudzone ciasto posmaruj masą i zwiń w roladę.

Krok 6

Zawiń w folię aluminiową i chłodź w lodówce przez około 3 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej