
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
10 dekagramów
30 dekagramów
null
6 dekagramów
15 dekagramów
null
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozpuść w 6 łyżkach ciepłej wody. Odstaw na 15 minut.
Krok 2
Zmieszaj rozczyn z mąką, solą i olejem, zagnieć ciasto. Odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce.
Krok 3
Ciasto rozwałkuj cienko i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4
Twaróg pokrusz, ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Wymieszaj z twarogiem, serem i mlekiem. Przypraw.
Krok 5
Przestudzone ciasto posmaruj masą i zwiń w roladę.
Krok 6
Zawiń w folię aluminiową i chłodź w lodówce przez około 3 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























