
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
10 dekagramów
30 dekagramów
null
6 dekagramów
15 dekagramów
null
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozpuść w 6 łyżkach ciepłej wody. Odstaw na 15 minut.
Krok 2
Zmieszaj rozczyn z mąką, solą i olejem, zagnieć ciasto. Odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce.
Krok 3
Ciasto rozwałkuj cienko i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4
Twaróg pokrusz, ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Wymieszaj z twarogiem, serem i mlekiem. Przypraw.
Krok 5
Przestudzone ciasto posmaruj masą i zwiń w roladę.
Krok 6
Zawiń w folię aluminiową i chłodź w lodówce przez około 3 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej