roladka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

roladka z kurczaka

Autor: casablanca

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

5 łyżeczek

0.2 litra

0.25 litra

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

kurczaka rozbic bardzo cienko przyprawic,na kur. nałorzyc serek.papryke i szynke par. zwinąc w rulon,obtoczyc w mące,usmażyć na maśle.

Krok 2

roladke kroimy w 4 plastry i układamy na talerzu.

Krok 3

SOS-bulion gotujemy dodajemy cebule tak aby zmiękła, miksujemy i zagęszczamy śmietaną,polewamy po roladce. PODAJEMY NP.ziemniaki i mix sałat. GOD

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • roladka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • roladka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • roladka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • roladka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • roladka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • roladka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • roladka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • roladka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej