
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
5 łyżeczek
0.2 litra
0.25 litra
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
kurczaka rozbic bardzo cienko przyprawic,na kur. nałorzyc serek.papryke i szynke par. zwinąc w rulon,obtoczyc w mące,usmażyć na maśle.
Krok 2
roladke kroimy w 4 plastry i układamy na talerzu.
Krok 3
SOS-bulion gotujemy dodajemy cebule tak aby zmiękła, miksujemy i zagęszczamy śmietaną,polewamy po roladce. PODAJEMY NP.ziemniaki i mix sałat. GOD
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej