
Składniki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jeśli masz w domu bambusową matę do zwijania sushi maki, może ci się przydać do formowania ruletek. Oczywiście mata musi być nowa, nie używana wcześniej do sushi... Jeśli nie masz maty to tez nie problem, bo wystarczy ci kawałek przezroczystej folii.
Krok 2
Pokrój drożdżówkę w kromki o grubości ok. 1,5 cm i odkrój skórkę. Kromki delikatnie rozwałkuj. Cząstki gruszki pokrój w słupki o długości nie większej, niż boki drożdżowych placuszków. Mascarpone utrzyj z amaretto, kawą i cukrem. Część masy odłóż, resztą posmaruj drożdżówki. Na brzegu każdej kromki połóż kawałek gruszki. Zwiń w roladki, posmaruj resztą masy. Ruletki obtocz w kakao lub w maku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























