
Składniki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jeśli masz w domu bambusową matę do zwijania sushi maki, może ci się przydać do formowania ruletek. Oczywiście mata musi być nowa, nie używana wcześniej do sushi... Jeśli nie masz maty to tez nie problem, bo wystarczy ci kawałek przezroczystej folii.
Krok 2
Pokrój drożdżówkę w kromki o grubości ok. 1,5 cm i odkrój skórkę. Kromki delikatnie rozwałkuj. Cząstki gruszki pokrój w słupki o długości nie większej, niż boki drożdżowych placuszków. Mascarpone utrzyj z amaretto, kawą i cukrem. Część masy odłóż, resztą posmaruj drożdżówki. Na brzegu każdej kromki połóż kawałek gruszki. Zwiń w roladki, posmaruj resztą masy. Ruletki obtocz w kakao lub w maku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej