Ruletki tiramisu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ruletki tiramisu

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

28 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli masz w domu bambusową matę do zwijania sushi maki, może ci się przydać do formowania ruletek. Oczywiście mata musi być nowa, nie używana wcześniej do sushi... Jeśli nie masz maty to tez nie problem, bo wystarczy ci kawałek przezroczystej folii.

Krok 2

Pokrój drożdżówkę w kromki o grubości ok. 1,5 cm i odkrój skórkę. Kromki delikatnie rozwałkuj. Cząstki gruszki pokrój w słupki o długości nie większej, niż boki drożdżowych placuszków. Mascarpone utrzyj z amaretto, kawą i cukrem. Część masy odłóż, resztą posmaruj drożdżówki. Na brzegu każdej kromki połóż kawałek gruszki. Zwiń w roladki, posmaruj resztą masy. Ruletki obtocz w kakao lub w maku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej