Ruletki tiramisu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ruletki tiramisu

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli masz w domu bambusową matę do zwijania sushi maki, może ci się przydać do formowania ruletek. Oczywiście mata musi być nowa, nie używana wcześniej do sushi... Jeśli nie masz maty to tez nie problem, bo wystarczy ci kawałek przezroczystej folii.

Krok 2

Pokrój drożdżówkę w kromki o grubości ok. 1,5 cm i odkrój skórkę. Kromki delikatnie rozwałkuj. Cząstki gruszki pokrój w słupki o długości nie większej, niż boki drożdżowych placuszków. Mascarpone utrzyj z amaretto, kawą i cukrem. Część masy odłóż, resztą posmaruj drożdżówki. Na brzegu każdej kromki połóż kawałek gruszki. Zwiń w roladki, posmaruj resztą masy. Ruletki obtocz w kakao lub w maku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Koperty z jabłkami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej