Ruletki tiramisu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ruletki tiramisu

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli masz w domu bambusową matę do zwijania sushi maki, może ci się przydać do formowania ruletek. Oczywiście mata musi być nowa, nie używana wcześniej do sushi... Jeśli nie masz maty to tez nie problem, bo wystarczy ci kawałek przezroczystej folii.

Krok 2

Pokrój drożdżówkę w kromki o grubości ok. 1,5 cm i odkrój skórkę. Kromki delikatnie rozwałkuj. Cząstki gruszki pokrój w słupki o długości nie większej, niż boki drożdżowych placuszków. Mascarpone utrzyj z amaretto, kawą i cukrem. Część masy odłóż, resztą posmaruj drożdżówki. Na brzegu każdej kromki połóż kawałek gruszki. Zwiń w roladki, posmaruj resztą masy. Ruletki obtocz w kakao lub w maku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ruletki tiramisu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Makaron 4 sery
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej