
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 2
Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do czosnku. Dopraw solą i pieprzem. Podgrzewaj chwilę, ale uważaj, aby pomidory nie rozpadły się.
Krok 3
Dodaj lubczyk oraz natkę pietruszki i wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej