Sos pomidorowy neapolitański przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos pomidorowy neapolitański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2

Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do czosnku. Dopraw solą i pieprzem. Podgrzewaj chwilę, ale uważaj, aby pomidory nie rozpadły się.

Krok 3

Dodaj lubczyk oraz natkę pietruszki i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pomidorowy neapolitański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pomidorowy neapolitański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pomidorowy neapolitański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pomidorowy neapolitański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pomidorowy neapolitański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pomidorowy neapolitański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pomidorowy neapolitański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej