Sos pomidorowy neapolitański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pomidorowy neapolitański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2

Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do czosnku. Dopraw solą i pieprzem. Podgrzewaj chwilę, ale uważaj, aby pomidory nie rozpadły się.

Krok 3

Dodaj lubczyk oraz natkę pietruszki i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pomidorowy neapolitański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pomidorowy neapolitański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pomidorowy neapolitański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pomidorowy neapolitański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pomidorowy neapolitański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pomidorowy neapolitański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pomidorowy neapolitański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pomidorowy neapolitański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Lasagne warzywna
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej