Rurki z masą budyniową

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

549

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

3 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 szklanki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę posiekać z jednym opakowaniem Kasi, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.

Krok 2

Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na pół godziny.

Krok 3

Ciasto rozwałkowujemy i kroimy na paski szerokości 1,5cm.

Krok 4

Gotuję 2 budynie i ucieram z Kasią.

Krok 5

Po upieczeniu taką masą napełniam rurki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciastka kukurydziane
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej