
Składniki
2 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
6 łyżek
1 łyżka
null
6 łyżek
6 sztuk
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie obtocz każdy filet w mące. Następnie usmaż je na średnio gorącej patelni.
Krok 2
Cukier rozpuść w w gorącej wodzie i połącz ze sobą wszystkie składniki sosu - zagotuj je na patelni lub w kuchence mikrofalowej.
Krok 3
Wyłóż rybę na talerz i natychmiast polej gorącym sosem. Podawaj z ryżem i kawałkiem limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej