Ryba z tajskim sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba z tajskim sosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

6 łyżek

1 łyżka

null

6 łyżek

6 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie obtocz każdy filet w mące. Następnie usmaż je na średnio gorącej patelni.

Krok 2

Cukier rozpuść w w gorącej wodzie i połącz ze sobą wszystkie składniki sosu - zagotuj je na patelni lub w kuchence mikrofalowej.

Krok 3

Wyłóż rybę na talerz i natychmiast polej gorącym sosem. Podawaj z ryżem i kawałkiem limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żurek z kiełbasą
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej