Ryba z tajskim sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba z tajskim sosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

6 łyżek

1 łyżka

null

6 łyżek

6 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie obtocz każdy filet w mące. Następnie usmaż je na średnio gorącej patelni.

Krok 2

Cukier rozpuść w w gorącej wodzie i połącz ze sobą wszystkie składniki sosu - zagotuj je na patelni lub w kuchence mikrofalowej.

Krok 3

Wyłóż rybę na talerz i natychmiast polej gorącym sosem. Podawaj z ryżem i kawałkiem limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej