Ryba z tajskim sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba z tajskim sosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

6 łyżek

1 łyżka

null

6 łyżek

6 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie obtocz każdy filet w mące. Następnie usmaż je na średnio gorącej patelni.

Krok 2

Cukier rozpuść w w gorącej wodzie i połącz ze sobą wszystkie składniki sosu - zagotuj je na patelni lub w kuchence mikrofalowej.

Krok 3

Wyłóż rybę na talerz i natychmiast polej gorącym sosem. Podawaj z ryżem i kawałkiem limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z tajskim sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej