
Składniki
2 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
6 łyżek
1 łyżka
null
6 łyżek
6 sztuk
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie obtocz każdy filet w mące. Następnie usmaż je na średnio gorącej patelni.
Krok 2
Cukier rozpuść w w gorącej wodzie i połącz ze sobą wszystkie składniki sosu - zagotuj je na patelni lub w kuchence mikrofalowej.
Krok 3
Wyłóż rybę na talerz i natychmiast polej gorącym sosem. Podawaj z ryżem i kawałkiem limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej