Sakiewki makowe

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

29

48 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

327 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

200 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 puszka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Mąkę przesiać na stolnicę dodać posiekaną Kasię, cukier, cukier waniliowy ,wyrobić ciasto. Zawinąć w folię, wstawić do lodówki na godzinę.

Sakiewki makowe - Krok 1

Krok 2

Zawinąć w folię, wstawić do lodówki na godzinę.

Sakiewki makowe - Krok 2

Krok 3

Po godzinie wyjąć, odcinać po kawałku ciasta, rozwałkować na cienki placek.

Sakiewki makowe - Krok 3

Krok 4

Wyciąć koła o średnicy 15 cm.

Sakiewki makowe - Krok 4

Krok 5

Na środek każdego nakładać masę makową oraz wg uznania dodatkowe bakalie, delikatnie skleić, formując sakiewki. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.

Sakiewki makowe - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sakiewki makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sakiewki makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sakiewki makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sakiewki makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sakiewki makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sakiewki makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sakiewki makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej