Sakiewki makowe

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

29

48 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

327 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 puszka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Mąkę przesiać na stolnicę dodać posiekaną Kasię, cukier, cukier waniliowy ,wyrobić ciasto. Zawinąć w folię, wstawić do lodówki na godzinę.

Sakiewki makowe - Krok 1

Krok 2

Zawinąć w folię, wstawić do lodówki na godzinę.

Sakiewki makowe - Krok 2

Krok 3

Po godzinie wyjąć, odcinać po kawałku ciasta, rozwałkować na cienki placek.

Sakiewki makowe - Krok 3

Krok 4

Wyciąć koła o średnicy 15 cm.

Sakiewki makowe - Krok 4

Krok 5

Na środek każdego nakładać masę makową oraz wg uznania dodatkowe bakalie, delikatnie skleić, formując sakiewki. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.

Sakiewki makowe - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sakiewki makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sakiewki makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sakiewki makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sakiewki makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sakiewki makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sakiewki makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sakiewki makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

Zobacz również