
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
1 pęczek
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj i podziel na paski.
Krok 2
Rzodkiewkę pokrój w plastry, ogórka w słupki, a kiełki odsącz. Składniki dodaj do sałaty.
Krok 3
Koperek posiekaj.
Krok 4
Do jogurtu dodaj koperek, sól i pieprz. Wymieszaj i sosem polej sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej