Sałatka koktajlowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka koktajlowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
203 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

390 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

200 gramów

2 sztuki

300 gramów

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę i ser pokrój w paski. Makaron ugotuj.

Sałatka koktajlowa  - Krok 1

Krok 2

Paprykę pokrój w cienkie paski, a ogórka w kostkę.

Sałatka koktajlowa  - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i Ketchupem Hellmann's Łagodnym.

Sałatka koktajlowa  - Krok 3

Krok 4

Połącz wszystkie składniki, czyli ugotowany makaron, szynkę, ser, ogórki i paprykę. Sałatkę możesz podawać z grzankami.

Sałatka koktajlowa  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka koktajlowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka koktajlowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka koktajlowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka koktajlowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka koktajlowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka koktajlowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka koktajlowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka koktajlowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka koktajlowa Sałatka koktajlowa

Wizyta niespodziewanych gości, a może planowana od dawna impreza urodzinowa? Postaw na stole szybką w przygotowaniu i pyszną sałatkę koktajlową. Czego potrzebujesz, żeby ją przyrządzić? Wystarczy makaron świderki, kawałek szynki konserwowej i żółtego sera. Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie, a szynkę i ser pokrój w cienkie paski. Do tej kompozycji dodaj jeszcze chrupkie warzywa, a więc paprykę i ogórki konserwowe, a powstanie połączenie idealne. Zostaje jeszcze kwestia sosu sałatkowego, jednak on również nie zajmie ci zbyt wiele czasu. Wystarczy, że w odpowiednich proporcjach zmieszasz ze sobą majonez oraz łagodny ketchup. Za przyprawy posłużyć może paprykowo-ziołowy sos sałatkowy Knorr, który idealnie podkreśli smak całej potrawy. Gotową sałatkę udekoruj świeżymi liśćmi bazylii lub posyp grzankami. Szybka i prosta sałatka koktajlowa to sprawdzony sposób na udaną przystawkę. Spróbujesz?