Składniki
50 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
10 dekagramów
1 łyżka
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Selera umyj i obierz, a następnie ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 2
Po wystudzeniu pokrój w kostkę razem z jajami.
Krok 3
Śmietanę kremówkę ubij, dodaj do selera.
Krok 4
Orzechy posiekaj, dodaj do sałatki. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj zaraz po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej