Sałatka selerowa z jajkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka selerowa z jajkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

10 dekagramów

1 łyżka

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera umyj i obierz, a następnie ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Po wystudzeniu pokrój w kostkę razem z jajami.

Krok 3

Śmietanę kremówkę ubij, dodaj do selera.

Krok 4

Orzechy posiekaj, dodaj do sałatki. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj zaraz po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka selerowa z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka selerowa z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka selerowa z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka selerowa z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka selerowa z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka selerowa z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka selerowa z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka selerowa z jajkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej