Sałatka selerowa z jajkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka selerowa z jajkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

10 dekagramów

1 łyżka

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera umyj i obierz, a następnie ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Po wystudzeniu pokrój w kostkę razem z jajami.

Krok 3

Śmietanę kremówkę ubij, dodaj do selera.

Krok 4

Orzechy posiekaj, dodaj do sałatki. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj zaraz po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka selerowa z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka selerowa z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka selerowa z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka selerowa z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka selerowa z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka selerowa z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka selerowa z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka selerowa z jajkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Zrazy zawijane
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej