
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
0.5 pęczka
500 gramów
0.5 sztuki
1 szczypta
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, obrane marchewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2
Obrane ze skórki pomidory pokrój w kostkę. Szczypiorek posiekaj.

Krok 3
Ze śliwek usuń pestki i pokrój je w ćwiartki.

Krok 4
Dodaj winogrona i wszystkie składniki wymieszaj.

Krok 5
Majonez połącz z sokiem z cytryny oraz cukrem, przypraw solą i pieprzem, polej sałatkę i dokładnie wymieszaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej