Sałatka warzywno-owocowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Menu dnia

Sałatka warzywno-owocowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

0.5 pęczka

500 gramów

0.5 sztuki

1 szczypta

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, obrane marchewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Sałatka warzywno-owocowa - Krok 1

Krok 2

Obrane ze skórki pomidory pokrój w kostkę. Szczypiorek posiekaj.

Sałatka warzywno-owocowa - Krok 2

Krok 3

Ze śliwek usuń pestki i pokrój je w ćwiartki.

Sałatka warzywno-owocowa - Krok 3

Krok 4

Dodaj winogrona i wszystkie składniki wymieszaj.

Sałatka warzywno-owocowa - Krok 4

Krok 5

Majonez połącz z sokiem z cytryny oraz cukrem, przypraw solą i pieprzem, polej sałatkę i dokładnie wymieszaj.

Sałatka warzywno-owocowa - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warzywno-owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warzywno-owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warzywno-owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warzywno-owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warzywno-owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warzywno-owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warzywno-owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warzywno-owocowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej