
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przepis dla tych, którym znudziła się nieśmiertelna surówka z kiszonej kapusty albo coleslaw w KFC. Czerwona sałatka kapuściana będzie sympatyczną odmianą.
Krok 2
Z kapusty zdejmij zewnętrzne, nieładne liście. Wytnij głąb, liście poszatkuj i wsyp do miski. Dodaj cukinię, pomidory, awokado i kiełki. Dokładnie wymieszaj, polej winegretem orientalnym i wymieszaj jeszcze raz. Sałatkę przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na co najmniej 30 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły. Przed podaniem spróbuj - jeśli trzeba, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























