Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepis dla tych, którym znudziła się nieśmiertelna surówka z kiszonej kapusty albo coleslaw w KFC. Czerwona sałatka kapuściana będzie sympatyczną odmianą.

Krok 2

Z kapusty zdejmij zewnętrzne, nieładne liście. Wytnij głąb, liście poszatkuj i wsyp do miski. Dodaj cukinię, pomidory, awokado i kiełki. Dokładnie wymieszaj, polej winegretem orientalnym i wymieszaj jeszcze raz. Sałatkę przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na co najmniej 30 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły. Przed podaniem spróbuj - jeśli trzeba, przypraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej