Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepis dla tych, którym znudziła się nieśmiertelna surówka z kiszonej kapusty albo coleslaw w KFC. Czerwona sałatka kapuściana będzie sympatyczną odmianą.

Krok 2

Z kapusty zdejmij zewnętrzne, nieładne liście. Wytnij głąb, liście poszatkuj i wsyp do miski. Dodaj cukinię, pomidory, awokado i kiełki. Dokładnie wymieszaj, polej winegretem orientalnym i wymieszaj jeszcze raz. Sałatkę przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na co najmniej 30 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły. Przed podaniem spróbuj - jeśli trzeba, przypraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińska zupa z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej