Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepis dla tych, którym znudziła się nieśmiertelna surówka z kiszonej kapusty albo coleslaw w KFC. Czerwona sałatka kapuściana będzie sympatyczną odmianą.

Krok 2

Z kapusty zdejmij zewnętrzne, nieładne liście. Wytnij głąb, liście poszatkuj i wsyp do miski. Dodaj cukinię, pomidory, awokado i kiełki. Dokładnie wymieszaj, polej winegretem orientalnym i wymieszaj jeszcze raz. Sałatkę przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na co najmniej 30 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły. Przed podaniem spróbuj - jeśli trzeba, przypraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z czerwoną kapustą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej